Skip to main content

Popular

Recent

СО-Район „Овча купел“ организира графити фестивал с наименование „Градски легенди“. Фестивалът се изпълнява по проект по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община. Той ще се проведе от 3 октомври до 4 октомври 2020 г. в парк „Фреш“ (пред бл. 510) в Овча купел 1.

Проектът предвижда да бъде проведено състезание между художници на графити, което ще бъде в една обща категория. Допустимите стилове, в които може да се рисува, са „throw up“, „wild style“ и „character“. В надпреварата ще могат да участват екипи от художници на графити в състав между 2 и 6 деца (и младежи), всеки от които на възраст над 15 години.

Откриването на  Фестивала ще бъде на 3 октомври 2020 г. (събота) от 12:00ч., като самото състезание по рисуване на графити ще бъде в периода от 3 октомври до 4 октомври 2020 г.

В рамките на състезанието художниците ще разполагат с набор от спрейове и капачки, като ще рисуват върху вертикална стена. 

По време на фестивала е предвидено провеждането на уъркшоп за деца и младежи за запознаване с основите и практиките на графити изкуството, с цел подпомагане развитието на съвременото Българско изкуство, насърчаването на нови форми в съвременното изкуство, както и насърчаване на толерантността и положителната нагласа на обществото към нестандартните форми на изкуство. В рамките на уъркшопа са предвидени и демонстрации на градски спортове и изкуства.

Победителите в състезанието (1, 2 и 3-то място) ще бъдат наградени. Останалите участници във финала ще получат почетни грамоти.

Закриването на фестивала и обявяването на победителите в състезанието ще бъде на 4 октомври 2020 г.(неделя) от 17 ч.

Повече информация може да бъде получена на е-мейл: v_giasbeily@ovchakupel.bg,  тел. 0889 019 303 – В. Гиясбейли – главен експерт отдел „ОСДКСПП“