Skip to main content

Popular

Recent

Удължава се крайният срок за подаване на формуляри за подмяна на старите печки с еко отопление

Поради огромния интерес към проекта за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични алтернативи, екипът на Столична община удължава крайния срок за подаване на формулярите за участие с един месец – до 18.09.2020 г.
До 31.08. ще продължи и изнесената разяснителна кампания по места. Целта е екипът на проекта да отиде при гражданите, предоставяйки възможност на всички желаещи да зададат лично въпросите си, както и да им съдействат при попълването на формуляра.
Графикът на кампанията за район Овча купел е както следва:
24.08.2020г. (понеделник), кв. Суходол, 17:00 – 19:30 ч., Ул. „Траян Танев“, площад пред Фреш маркет
25.08.2020г. (вторник), кв. Горна баня, 17:00 – 19:30 ч., Парка до тото пункта.
Очакваме ви!

Проектът на Столична община е насочен към подмяна на стари домакински отоплителни уреди на твърдо битово отопление – дърва или въглища, с екологични – на пелети, ток, ТЕЦ или газ. За участие са поканени всички граждани на Столична община, а първите нови уреди се очаква да бъдат монтирани през следващия отоплителен сезон. Проектът е насочен към подобряване качеството на атмосферния въздух в столицата и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България.

Повече информация за проекта, може да се намери на сайта: www.sofia.bg/opos.