Skip to main content

Popular

Recent

Първо заседание на Гражданския съвет към кмета на район Овча купел

При силен обществен интерес премина първото заседание на Гражданския съвет към кмета на район Овча купел. То се проведе на 13.02.2020 в 149 СУ „Иван Хаджийски“ при пълна зала с над 80 присъстващи. Гости на събитието бяха и общински съветници от Демократична България в СОС – Методи Лалов (председател на групата) и Яна Тодоранова.

               
Кметът на Овча купел, Ангел Стефанов, представи идеята за създаването и принципите за функционирането на съвета. Присъстващите се запознаха с Изпълнителния съвет, а всички желаещи да станат нови членове бяха изслушани. Попълнени и подадени бяха 19 нови заявки за участие. Имената на новите членове на Гражданския съвет ще станат ясни след провеждане на гласуване от вече приетите членове. Бяха избрани координатори на всяка от работните групи – етажна собственост; зелени системи и екология; култура, образование, социални дейности и спорт; транспорт и транспортна инфраструктура; устройство на територията.

        
Гражданите на Овча купел показаха готовност да отделят от свободното си време и да помагат с идеи и умения за развитието на района.
На сайта ще бъде публикувана датата на следващото заседание на Гражданския съвет, което ще се състои след около 2 месеца.
Следете новините в тази секция.