Skip to main content

Popular

Recent

Само след броени дни, Овча купел ще бъде домакин на първите циркови представления в София след края на извънредното положение. След повече от година прекъсване, ще посрещнем едновременно две сцени на наша територия – Цирк Колозеум и Цирк Иванови. Те ще работят при спазването на всички изисквания за противоепидемични мерки с редовна дезинфекция и отстояние на местата.

                                

Вижте какво споделиха представителите на двата цирка, специално за жителите на района:

* Защо избрахте Овча купел?
Иванови – Избрахме Овча купел, защото не сме гостували тук от две години и получавахме много запитвания от родители кога ще имаме отново спектакли. Паркът в Овча Купел е едно от най-красивите и подходящи за цирк места в столицата и се радваме на посетители не само от района, но и от цяла София.
Колозеум – Цирк Колозеум представя своите спектакли в кв. Овча купел от доста години насам и се радва винаги на голям интерес и посещаемост от жителите на квартала и околността. Може да се каже, че вече имаме създадена традиция кв. Овча Купел да бъде един от първите посещавани през всеки нов сезон.

* Какво правихте през последните 3 месеца по време на извънредното положение?
Иванови – През последните три месеца не сме спирали да творим. Имаме доста нови атракции и подобрения в интериора и екстериора на цирка и изцяло ново ефектно осветление без аналог. Реставрирахме ретро пожарна кола от 1962 г. Нашият талисман Лъвчето Гого подготви нови авторски песни на циркова тематика за най-малките.
Колозеум – По време на извънредното положение, материалната част на цирка и животните се помещаваха на цирковата ни база, на 20 км. от София. Наложи се аз – Момчил Колев (управител на цирка) и семейството ми да се преместим на село и да поемем грижите за животните ни, тъй като трябваше да освободим гледачите до началото на новия цирков сезон.

* Кое е най-впечатляващото в програмата ви?
Иванови – Не сме заложили само на един атракцион. За нас целият спектакъл трябва да бъде атракция като цялостен продукт. Всеки номер е на високо професионално ниво, хореография, режисура. Тази година имаме артисти от Италия, Киргистан и България, а от САЩ пристигна и най-обичания трансформър Бъмбълби.
Колозеум – Атракцията в програмата е „колелото на смъртта“, представено от фамилия Валдемар. Представлява един екстремен номер, многократно награждаван на международни циркови фестивали, в който акробата рискува дори живота си. Също така голям интерес предизвикват животните артисти, като двугърбите камили, конете, понитата и много други. В програмата участва нов клоун – забавният Борко. Той наскоро се завърна от турне във Финландия.

Цирк Иванови ще можете да посетите в парка в старата част, от 29.05, всеки ден от 19:00 ч., а цените варират от 7 до 20лв.
Цирк Колозеум ще ви очаква на бул. Президент Линкълн. Спектаклите им започват на 30.05 и ще бъдат от сряда до петък от 19:00 ч., събота и неделя от 18:00 ч., на 1 юни от 19:00 ч. Ценоразпис : 8-20 лв.