Skip to main content

Popular

Recent

Удължава се срокът за подаване на проект за газификация или техническа схема

Столична община удължава срока за подаване на проект за газификация или техническа схема от одобрени кандидати

С настоящото съобщение Столична община информира всички одобрени кандидати по проект № BG16M1ОP002-5.003-0001 „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ , че срокът за предоставяне на:

  1. Проект за газификация на имота, подготвен от оторизирана фирма, включващ и вида на отоплителните уреди: газов котел или газов конвектор/и (в случай на преминаване към отопление на газ); или
  2. Техническа схема на инсталацията на водна риза, която включва задължително вида и мощността на отоплителния уред на пелети (в случай на преминаване към отопление с пелетна камина с водна риза или на отопление с котел на пелети с водна риза) се удължава до 09.12.2020 г.

Документите се предоставят в районната администрация по местонахождение на имота.

Обява за работа

Празник на район Овча купел, 6-ти септември 2020г.

На 6-ти септември, за 32-ра поредна година, с много усмивки, интересни срещи, обичана музика и отлично настроение, Овча купел отпразнува своя районен празник!

В деня на Съединението малки и големи жители и приятели на квартала се събраха в парка в старата част, за да се насладят на богатата и разнообразна културна програма, организирана от СО – район Овча купел.

Честването започна с гостуването на Библиобуса на Столична библиотека, детският писател Димитър Петров – Регин, издателство „Лексикон“ и авторите Денис Олегов и Диана Маркова (Мина Мау), музикантът Симеон Германов.

По време на празничния концерт, продължил повече от 5 часа, присъстващите имаха възможност да се насладят на разнообразни музикални жанрове – фолклор, естрада, поп, блус, рок и др.

Благодарим на всички присъстващи, които изпълниха парка и с доброто си настроение и многото танци превърнаха събитието в уникален празник!

Благодарим на всички изпълнители, които се раздадоха на сцената специално за жителите на район Овча купел и направиха истински купон!

Благодарим на всички танцьори, които въпреки  неравния терен се справиха чудесно, като истински професионалисти!

Благодарим на всички участници, които се включиха и направиха този празник наистина незабравим!

*  Читалище „Пробуда-1926“ – Горна баня

*  НЧ “ Христо Смирненски – 1946″

*   Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1922“

*  Васко Пиргов

*  Цунами Рок Бенд

*  Група Хоризонт

*  Милена Славова